Logo

Kommunikasjon med det offentlige.

Stat og kommune går over til å kommunisere på nett med innbyggerne. Det gir en enklere hverdag for deg som innbygger, med bedre tjenester og raskere svar fra offentlig sektor og man har som mål at kommunikasjonen som hovedregel skal skje via nettet.

Nettsteder som altinn er kjent for de fleste og brukes av flere og flere. Altinn er en portal for elektronisk dialog mellom personer, næringsdrivende og det offentlige. Portalen har også info for deg som vil starte og drive bedrift. I 2014 får de fleste katteoppgjøret sitt i første skatteoppgjørspulje 26. juni. E-brukere kan sjekke skatteoppgjøret sitt to dager tidligere, mandag 24. juni. Via altinn, kan du blant annet registrere deg for elektronisk godkjenning av selvangivelsen. På altinn lagres også tidligere skatteopgjør og du finne mange skjemaer for kommunikasjon med det offentlige.

Stat og kommune går over til å kommunisere på nett med innbyggerne. Det gir en enklere hverdag for deg som innbygger, med bedre tjenester og raskere svar fra offentlig sektor. Når det offentlige sender viktig post til deg, får du varsel på SMS eller e-post om hvor du skal logge inn for å lese brevet. Hvis du fortsatt vil ha brev på papir må du reservere deg mot kommunikasjon på nett. Norge.no er en veiviser for innbyggerne til statlige og kommunale tjenester på nett. Er du ny i Norge, så finnes der også et nettsted for deg.

Ytterligere informasjon:

Sikker kommunikasjone gjennom Id-porten.

ID-porten/MinID er Difi sin felles innloggingsløsning til offentlige tjenester. ID-porten er den primære innloggingsmetoden i Altinn.

ID-porten er en felles innloggingsløsning til offentlige tjenester. Over 3 millioner innbyggere har tatt i bruk ID-porten, og benytter denne løsningen til sikker kommunikasjon med stat og kommune. ID-porten blir benyttet av over 300 offentlige virksomheter og gir tilgang til over 400 forskjellige tjenester. Når du bruker ID-porten kan du velge om du vil logge inn med MinID, BankID, Buypass eller Commfides. ID-porten blir driftet av Direktoratet for Forvaltning og IKT (Difi)

Andre elektroniske nettjenester som for eksempel egenerklæring.no kommer til. Her oppgir du en tilsendt kode som bekrefter din egenerklæring når den er plugget inn i ordrekode boksen.

Postens sikre digitale posttjeneste.

Posten er blitt mer og mer digital som de fleste norske offentlige og private virksomheter. Hva er da mer naturlig enn at posten har opprettet sin egen tjeneste for sikker digital post? Det er ingen eposttjeneste, men en egen digital postkasse, slik at du får posten din; regninger, papirer fra lege og jobb etc. inn digitalt, og ikke i postkassen din. Du mener kanskje at du ikke har behov for denne tjenesten, men det er noen åpenbare fordeler med å bruke den. I stedet for å få din postkasse full av papir, kan nå et firma sende brevet, årsoppgaven, eller annen henvendelse digitalt. Noen ganger trenger du endog ikke registrere deg hos vedkommende firma. Har du opprettet en konto hos digipost, finner noen firmaer ut dette selv og sender posten digitalt. For øverig er det også sikkert, da kommunikasjonen over nettet er kryptert.

  
Gjennom digital dialog skal det nå bli enklere å motta og sende informasjon fra og til det offentlige. 7. februar 2014 ble det vedtatt nye regler som gjør digital dialog til hovedregelen når forvaltningen kommuniserer med andre. Reglene trådte i kraft umiddelbart, og gjelder for hele offentlige forvaltning.

Reklamere her?

Du kan reklamere på denne side med ulike former for annonser, artikler, bannere etc. Vi foretrekker kontraktsreklame, dvs. reklame for minimum et par måneder og helst et år. Les mer om reklamemulighetene på vår internasjonale site. Ønsker du å skrive en artikkel der du reklamerer for din virksomhet, er det også milig. Du kan reklamere med bilder eller endog en video. Merkevarebygging er viktig. Derfor kan også logo eller merkevare reklamering være svært effektivt. Vi har også et stort internasjonalt nettverk av siter der du kan treffe et marked utenfor Norge. Merk at siten er responsiv eller plattform nøytral. Det innebærer at reklamen også vises på mobiltelefon, nettbrett, bærbar datamaskin og din Tv skjerm om den kobles til en datamaskin. I 2014 er det svært viktig, da opptil 60 prosent bruker en mobiltelefon eller et nettbrett når de surfer på nettet. Du leverer videoen, bildene, banneret, logoen eller teksten og vi ordner resten.