Logo

Norske severdigheter.

Noen vil hevde at en utledning som besøker Norge bør ha sett fjordene på Vestlandet, Munch Museet og Vigelandsparken i Oslo etc. Men hva har vi av severdigheter her i Norge? Her har jeg samlet lenker til artikler om norske severdigheter.

Regionale og lokale nettressurser.

Foruten særstatusområdene Svalbard og Jan Mayen er Norge delt inn i 19 fylker. Et fylke er et undernasjonalt, geografisk område mellom staten og kommunene. Norge gjør også krav på landområder i Antarktis og slik sett er Norge det eneste landet på jorden som gjør krav på områder mot såvel nord- som sør polen. Dette dreier seg selvsagt om ressurser både på land og i havet. Ingen kjenner fremtiden. Det kan endog tenkes at vannet som er bundet på Syd polen kan bli en fremtidig ressurs i en verden som stadig blir tørstere.

Der er noen gode siter der man kan starte om man leter etter lokal og regional informasjon på fastlandet som for eksempel:

Ønsker du å markedsføre ditt produkt lokalt, er det viktig å ha med lokale stedsnavn under søkemotoroptimaliseringen. Dersom noen leter etter en pølsebod i Begen, er det således viktig å ha med Bergen i tekst og meta tagger. Dersom pølseboden ligger i Åsane, er det viktig å være enda mer presis.

I fremtiden vil man se flere og flere firmaer og nettsteder som plasserer seg lokalt på ulike kart på nettet og apper som kan lastes ned til mobiltelfon og nettbrett. Et eksempel på dette ser du her hvor vi har satt Moss på kartet og hvor du ser at vi har merket av arrangement Moss 2014 siden Mosse konvensjonen ble utformet i Moss. Leter du litt utenfor bykjernen mot Jeløya i vest, ser du at vi også har merket av vårt firma, MultiFinansIT i nærheten av Tronvik. Man kan selvsagt gjøre mye mer ut av dette og legge inn mer tekst, bilder og videoer etc. Siden dette nettstedet er drevet av den kjente blogg plattformen Wordpress, kan men også lage en app av nettstedet. På en slik app kan man for eksempel plotte inn GPS koordinatene man finner på kartet og kjøre direkte til stedet. Artsdatabanken er et vel kjent eksempel på et slikt nettsted som har implementert et såkalt artskart. Du kan endog laste ned en Artskart-app til mobilen.

Der er et norskt nettsted, yelp.no, en lokal versjon av yelp.com som hjelper deg til å søke etter alt fra byens beste hamburger til den mest anerkjente tannlegen. Teknologien som brukes er basert på Neo4j, verdens ledende graf database.

  
Er du sikker på at gresset er grønnere på andre siden av bekken? Det er dumt å gå over bekken etter vann om det er lettere å hente vannet der man befinner seg.

Ingen kjenner lokalitetene bedre enn lokalbefolkningen. Jeg som er interessert i friluftsliv, fiske og soppsanking, kan få god hjelp av artsdatabanken.no, men den kunnskapen lokalbefolkningen besitter kan være enda mer unik og presis. Det er ikke sikkert at ørreten biter i den viken der du fisker i dag. Dermed er det ikke sikkert at det er en dårlig ørretplass. Dette kan lokale personer fortelle deg mer om. De kan endog si når på året og under hvilke værfordhold fisket er best.

Reklamere her?

Du kan reklamere på denne side med ulike former for annonser, artikler, bannere etc. Vi foretrekker kontraktsreklame, dvs. reklame for minimum et par måneder og helst et år. Les mer om reklamemulighetene på vår internasjonale site. Ønsker du å skrive en artikkel der du reklamerer for din virksomhet, er det også milig. Du kan reklamere med bilder eller endog en video. Merkevarebygging er viktig. Derfor kan også logo eller merkevare reklamering være svært effektivt. Vi har også et stort internasjonalt nettverk av siter der du kan treffe et marked utenfor Norge. Merk at siten er responsiv eller plattform nøytral. Det innebærer at reklamen også vises på mobiltelefon, nettbrett, bærbar datamaskin og din Tv skjerm om den kobles til en datamaskin. I 2014 er det svært viktig, da opptil 60 prosent bruker en mobiltelefon eller et nettbrett når de surfer på nettet. Du leverer videoen, bildene, banneret, logoen eller teksten og vi ordner resten.